Garrotxa.info Logo

La fageda d'en Jordà

La fagedaUna fageda entre volcans, la fageda d'en Jordà.

La fageda d'en Jordà a la Garrotxa és un bosc de faig format a una altitud inusualment baixa i sobre terra volcànica, disposada en petits turons de material volcànic anomenats tossols, aquests dos trets distintius la fan única a Europa. 

Actualment la fageda d'en Jordà és un gran reclam turístic durant la tardor, on els visitants busquen contemplar les diferents tonalitats de color que agafa la fulla de faig al caducar i el peculiar paisatge que els tussols donen a aquest bosc. La fageda forma part de la zona volcànica de la Garrotxa, just a tocar del volcà Croscat i Santa Margarita, que acostumen a completar les visites d'un dia dels turistes a la Garrotxa.

La fageda també és primavera, estiu i hivern, així que els garrotxins acostumem a gaudir-la en èpoques de l'any menys transitades. Si esteu pensant en fer esport en aquest entorn, podeu gaudir-lo en multitud de caminades i curses populars de la Garrotxa (Calendari) de preus populars, perfectament organitzades i que visiten els punts de més interès de la comarca.

Deixem unes fotografies de la fageda  per si les voleu comentar o compartir a les xarxes socials. Però per sobre de tot, estimeu-la i acosteuvos-hi amb respecte.

 

Saps on és la Fageda d'en Jordà?

Saps on és la fageda d'en Jordà?
Si vas pels vols d'Olot, amunt del pla,
trobaràs un indret verd i profund
com mai cap més n'hagis trobat al món:
un verd com d'aigua endins, profund i clar;
el verd de la fageda d'en Jordà.

El caminant, quan entra en aquest lloc,
comença a caminar-hi a poc a poc;
compta els seus passos en la gran quietud:
s'atura, i no sent res, i està perdut.

Li agafa un dolç oblit de tot lo món
en el silenci d'aquell lloc profund,
i no pensa en sortir, o hi pensa en va:
és pres de la fageda d'en Jordà,
presoner del silenci i la verdor.

Oh companyia! Oh deslliurant presó

Joan Maragall (1860-1911)