Garrotxa.info Logo

Seguiment del temps a la Garrotxa

El temps a la Garrotxa, eines de seguiment.

Aquí teniu algunes eines per a seguir l'evolució del temps actual a la Garrotxa. El radar de pluja, les temperatures, la nuvolositat, les estacions meteorològiques, webcams, nivells dels rius i tot el que creiem que pot resultar d'interès per als qui ens agrada la meteorologia Garrotxina. Com sabeu, la previsió i el seguiment del temps son esport nacional a la Garrotxa, així que anem a fer el seguiment de situacions al conegut popularment com a "orinal del cel".

Les estacions meteorològiques de la Garrotxa.

Estació meteorològica a Olot  Estació meteorològica a Olot  
Olot - Salvador Sebastià Olot - Josep Fernàndez El Mallol - Josep Planas  
 Estació meteorològica a Olot      
 Sant Feliu de P.- Josep Bosch  Mieres - Xavier Gallofré  Santa Pau - Agustí Compte  

La xarxa d´estacions meteorológiques  Meteoclimatic està composades per un munt d'aficionats que ofereixen els seus equips i dades en temps real per al bé comú, possibilitant una xarxa amateur però extensa i fiable de dades del temps. Aquestes estacions ens donen una idea clara i al moment de l'estat del temps actual a la Garrotxa.  Si feu clic a les imatges enllaçareu a les dades detallades de cada estació meteo.

Les estacions Meteoclimatic recullen tot tipus de dades, però en aquestes imatges de resum i veiem la temperatura, humitat, precipitació vent, pressió atmosfèria i vent. Tot clicant a l'estació veureu altres dades interessants com la radiació solar, mapes de risc d´incenci, imatges de webcams, i l'estat del temps a  tot España i Catalunya. També hi ha disponible la xarxa d'estacions automàtiques de la generalitat de catalunya meteocat que podeu consultar en forma de mapa XEMA a la web de meteocat.

Eines de seguiment del temps a la Garrotxa:

El radar de pluja a la Garrotxa  www.meteo.cat

Radar precipitació INM.

El Fluvià, seguiment dels rius de la Garrotxa.

Seguiment Rius GarrotxaHi ha un medidor o aforament del riu Fluvià situat a Les Tries (CNO) que oferix dades del nivell del riu en temps real i el seu cabdal en m3.

El problema d'aquest aforament és que períodicament el riu el supera amb escreix i per tant no podem saber els m3 i nivell en els moment més decisius pròxims al desbordament. En tot cas, quan l´aforament arriba a un màxim i s'aplana és la senyal que cal anar a veure el riu ja que baixa amb molta força.  

Aquí podeu veure les dades i també la resta d'aforaments dels rius de Catalunya, seleccionar opció "aforaments a riu". 

Aforaments de rius i pluja

 

La previsió del temps.

Podeu consultar I la previsió del temps a la Garrotxa en aquest apartat, on localitzem el model GFS de pluja i temperatura.